? Што е осигурителен брокер?

Осигурителен брокер е професионалец кој застапува повеќе осигурителни компании и работи во име на клиентите за да им го најде најдоброто осигурување по најконкурентна цена.

? Какви услуги нудат осигурителните брокери?

Осигурителните брокери нудат сеопфатен опсег на услуги за да им помогнат на клиентите да донесат информирани одлуки за нивните потреби за осигурување и да се осигураат дека ја имаат потребната покриеност за заштита на нивните средства и управување со нивните ризици.

? Како осигурителниот брокер се разликува од осигурителниот агент?

Осигурителен брокер го претставува клиентот и работи на наоѓање на најдоброто осигурување по најконкурентна цена од повеќе осигурителни компании.- нуди заштита на интересот на поединец или компанија. Агент за осигурување работи за одредена осигурителна компанија и продава полиси само од таа компанија.

? Како да знам каков тип на полиса за осигурување ми треба?

Видот на полиса за осигурување што ви треба зависи од различни фактори, вклучувајќи ја вашата возраст, здравје, финансиска состојба и профил на ризик. Осигурително брокерско друштво може да ви помогне да ги процените вашите потреби и да ги пронајдете полисите што го нудат вистинското ниво на покриеност по прифатлива цена.

? Може ли осигурителен брокер да ми помогне да заштедам пари за осигурување?

Да, осигурителниот брокер може да ви помогне да заштедите пари за осигурување со тоа што ви претсавува понуди од повеќе осигурителни компании и преговара за најповолна цена и услови за полиса во ваше име.

? Какви видови осигурување нуди осигурително брокерско друштво ?

Осигурителнито брокерско друштво нудат широк спектар на видови на осигурување, вклучувајќи осигурување за автомобили,каско, дом,патничко осигурување, живот, приватно здравствено осигурување, осигурување од професионална одговорност и многу други.

? Со кои компании соработувате како осигурително брокерско друштво?

Имаме воспоставени односи со повеќето друштва за осигурување во нашиот регион и во делот со неживот и со животно осигурување.

? Дали осигурителните брокери наплаќаат од клиентот за нивните услуги?

Осигурителните брокери не наплаќаат за нивните услуги од клиентот. Тие добиваат провизија од осигурителната компанија која ја дава полисата, а тоа е процент од премијата што ја плаќа клиентот.

? Може ли осигурителните брокери да дадат помош при настанување на штетен настан и управувањето со ризикот?

Да, осигурителните брокери им помагаат на клиентите да се движат низ процесот на побарувања и застапувајќи во нивно име за да се осигураат дека нивните побарувања се решени брзо.

? Дали е полесно да користам осигурителен брокер отколку директно да го купам моето осигурување?

Како експерти во областа,брокерите ве водат до соодветните производи што ви се потребни преку анализирање на ризиците со кои се соочува поединецот или бизнисот и подготвување на понуда за соодветното осигурување со цел да се намалат тие ризици. Ви заштедува време, пари и ви обезбедува соодветна заштита.

? Каде можам да се информирам за понуда на осигурување?

Кај некој од нашите советници за продажба, во подружницица тел ….. , како и на www.mintins.mk или на [email protected]

? Што треба да направам ако имам прашање за мојата полиса за осигурување?

Контактирајте не за помош со какви било прашања или грижи во врска со вашата политика. Ќе ви дадеме стручни совети и помогнеме да ги решите сите проблеми. Тел. 02 324 853

? Каде можам да пријавам штета?

Повеќе информации може да добиете на маил [email protected] Тел. 02 324 853

? Зошто да изберете МИНТ ИНС?

Бидејќи нудиме ПОВЕЌЕ ОД ОСИГУРУВАЊЕ. Во нашата компанија, ние нудиме повеќе од само полиси за осигурување - обезбедуваме сеопфатна стратегија за целовремена заштита на вашиот автомобил, живот, здравје и многу повеќе. Нашиот искусен тим од професионалци за осигурување е посветен да работи заедно со вас за да ги разбере вашите потреби и приоритети и да обезбеди совет и поддршка што ќе ви помогне да донесувате информирани одлуки за вашето осигурување.

Нашиот тим е тука да ви помогне со вашите потреби за осигурување!